Dia 8 d'abril de 2014 Microsoft ha deixat de donar suport al sistema operatiu Windows XP. Aquest fet implica que els equips que fan servir aquest sistema deixaran de rebre qualsevol tipus d'actualització. Cal destacar que es veuran afectades les actualitzacions de seguretat, així com les signatures per a l'antivíric Microsoft Security Essentials.

Els equips continuaran funcionant però cada cop seran més vulnerables a riscos de seguretat així com a nous virus. També podem suposar que certes actualitzacions, tant de programari com de maquinari, es veuran afectades i amb conseqüència també aniran deixant d'estar disponibles amb el pas del temps.

Des del Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació vos recomanam que, sempre que sigui possible, i sempre procurant afectar el mínim la funcionalitat del centre dugueu a terme una de les següents accions:

1 – Opció gratuïta per al centre. Substituir el Microsoft Windows XP Professional per la darrera versió homologada de Linux Ubuntu pel Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació.

2 – Opció amb cost associat al centre. Substituir el Microsoft Windows XP Professional per un Windows 7 Professional o bé per un Windows 8 Professional. Aquesta opció requereix que el maquinari de l'ordinador afectat compleixi uns requisits mínims com són: 1GB de RAM, CPU d'1 Ghz (compatible PAE, NX i SSE2) i targeta gràfica compatible amb DirectX 9 amb controlador WDDM. En aquest cas, el centre haurà d'adquirir la llicència d'ús corresponent i assumir-ne el seu cost.

En cas de dubte podeu adreçar les vostres consultes al Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació mitjançant el procediment habitual, el podeu trobar a:
Avaries - Petició suport TIC al CAU