Darrerament cada vegada que hi ha una actualització de Java els programes que fan servir Java per funcionar, com per exemple el JClic, donen un missatge d'avís i no permeten executar el seu contingut. Això succeeix a causa d'una nova mesura de seguretat en la versió de java instal·lada. Aquest bloqueig afecta als applets de Java que no estan certificats per una autoritat de certificació. Per poder utilitzar aquests applets, us proposem dues solucions. A) Emplenar una llista d'excepcions  B) Baixar el nivell de seguretat.

                                                         SISTEMA OPERATIU 12.04

A) EMPLENAR UNA LLISTA D'EXCEPCIONS

  • Anar al tauler i en el cercador escriure la paraula java. De les icones que apareixen heu de seleccionar Oracle Java 7 Plugin Control Panel, tal com es mostra en la imatge següent


icono_javapanel


  • S'obre el panell Java Control Panel. Heu de seleccionar la pestanya Security i després heu de fer clic al botó Edit_Site List


security

Si el botó de les excepcions Edit_Site List no surt es deu a que teniu una versió bastant antiga de Java i haurieu d'actualitzar-la si voleu emprar aquest recurs.
  • En aquest apartat s'inclouran les excepcions dels llocs o programes, que encara que no tinguin certificat d'autenticació, podràn ser executats. És a dir,  aquí heu d'incloure els llocs web des d'on es descarreguen els applets de java que voleu executar. Per exemple, en el cas dels applets de JClic entrarem http://clic.xtec.cat, tal i com es mostra a la figura següent:


site_list

  • Una vegada introduïts tots els llocs web, heu de prémer OK i tancar la finestra de Java Control Panel.

Ara ja podeu executar l'aplicació java, però teniu en compte que vos sortirà un avís de risc de seguretat.

A més si feu servir un navegador, per exemple el firefox, i no teniu actualitzada la versió de java primer de tot sortirà aquesta pantalla:

activa

  • Heu de prémer sobre Activa el Java i en la petita finestra que surt torneu a fer clic sobre el botó activa. Si no voleu que surti aquesta pantalla haureu d'actualitzar el Java.

  • Posteriorment surt la finestra d'avís de risc de seguretat:


warning

  • Acceptau el risc marcant el quadrat i feu clic sobre Run. En aquest moment el java començarà a executar-se correctament.


B) BAIXAR EL NIVELL DE SEGURETAT

Si no voleu emplenar les excepcions dels llocs, una altra opció consisteix en baixar el grau de seguretat a Medium, tal com es pot veure en aquesta imatge:

bajar_medium
Tancau la finestra de Java Control Panel i a partir d'ara les aplicacions Java s'executaràn correctament després d'haver acceptat el risc de seguretat esmentat en la solució A.

Per al sistema operatiu Windows el procediment és el mateix. Només canvia la ubicació del Java plugin Control Panel, el qual es troba en el Tauler de control.
Aquests canvis s'han de fer a nivell d'usuari (és a dir, cada usuari de la màquina ha d'establir el seu nivell de seguretat del Java).