Ens podem trobar el cas que s'hagi de donar d'alta a un usuari en un centre i aquest estigui vinculat al mateix temps a un altre. Aquests són alguns dels casos en que es pot donar aquesta situació:

 • Un nou professor que fa feina a dos centres.

 • Un usuari que és professor en un centre i alumne en un altre.

 • Un usuari que té codi d'usuari extern o d'altra unitat administrativa (per exemple un mare/pare d'un altre centre, un usuari del bolsí del IBsalut, un treballador a una altra conselleria...) i a més és alumne en un centre.

 • Un alumne amb usuari z, que té una matrícula activa en el mateix curs acadèmic en més d'un centre.

En tots aquests casos, el que s'ha de fer és afegir l'usuari com a nou membre del centre, amb el rol adient, i sense modificar el seu usuari del sistema i sense llevar-ho de l'altre centre o unitat administrativa.

Per poder fer això, s'utilitzarà el que s'anomena “grup secundari”, és a dir, aquest nou professor o alumne s'assignarà al nostre centre com a grup secundari.

A continuació es mostra un cas pràctic.

 1. Entram a l'opció "Inici -> nou procés -> Assignació i revocació de grups secundaris" a la secció Tasca.

  thumb_cohort

 2. Cercam el nou membre a partir del seu DNI o usuari (els usuaris 'z' només es poden cercar pel compte d'usuari ja que el seu DNI no es troba associat)

  thumb_cohort

 3. Al camp “Grup secundari a assignar" idicam cecodicentre-a, per exemple ce07001816-a de tal manera que ara  l'usuari triat serà un nou l'alumne del centre.

  thumb_cohort

 4. Finalment s'ha de fer clic al botó “aprova” per desar els canvis.

  thumb_cohortL'usuari podrà entrar a les dues aules virtuals amb el mateix codi d'usuari i la mateixa contrasenya. El primer centre en donar-ho d'alta és el centre origen que genera la contrasenya, i el segon centre haurà de seguir aquest procediment
Si més endavant l'usuari deixa de ser membre del nostre centre, podem revocar el permís sense afectar als rols que pugui tenir a altres centres mitjançant la mateixa pantalla.