MEFP

 

Gràcies a un ampli esforç de col·laboració, s'han posat en marxa diferents iniciatives, a més de les quals ja han activat les Administracions Educatives de les Comunitats Autònomes, per a donar continuïtat a l'aprenentatge de tots els nostres estudiants durant la suspensió de l'activitat lectiva presencial motivada per l'estat d'alarma decretat pel Govern per a contenir la propagació del COVID-19.
L'objectiu és que tots els nostres alumnes i alumnes aconsegueixin superar amb èxit els objectius educatius. Us informem d'aquestes mesures perquè utilitzeu les que s'adeqüin millor al vostre context de treball o les difongueu entre els docents i famílies als quals poguessin resultar-los d'ajuda, amb l'esperança que serveixin de suport per a aconseguir aquest objectiu compartit.

 

1. Aprenem a casa

El Ministeri d'Educació i Formació Professional, en col·laboració amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha posat en marxa la programació especial "Aprenem a casa", destinada a alumnes i alumnes d'entre 6 i 16 anys. S'emetrà des d'avui dilluns 23 de març durant els matins, de dilluns a divendres, en Clan TV i en la 2 de TVE.
Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i que, per tant, manquen de recursos per a seguir les activitats on-line que proporcionen la majoria dels centres educatius i els seus docents. També als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l'alumnat que, per les condicions de confinament, té problemes per a compartir l'amplada de banda. Podeu completar la informació en: https://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2020/03/20200321-mefprtve.html

El MEFP també ha ofert a les Comunitats Autònomes una pàgina de Recursos per a l'aprenentatge en línia amb materials, suport i iniciatives i l'Aula Virtual d'educació a distància del CIDEAD (apta per a Primària, Secundària i Batxillerat), així com els materials de la Plataforma de Formació Professional a Distància per a facilitar el seguiment on-line dels cicles formatius el desenvolupament dels quals es veu afectat per l'actual situació.

 

2. Aprenc a casa

Aquest portal té com a objectiu canalitzar recursos, eines i aplicacions educatives de qualitat a la disposició del professorat, de les famílies i del propi alumnat, i inclou enllaços a materials elaborats i publicats per les comunitats autònomes, entitats privades i altres agents que han cooperat amb el Ministeri d'Educació i Formació Professional per a garantir el dret a l'educació de tots els estudiants en l'excepcional situació en la qual ens trobem. El portal s'estructura en tres seccions:

• Docents. S'aporten recursos per a docents de totes les etapes educatives no universitàries i remet a la web "Recursos per a l'aprenentatge en línia".

• Famílies. S'ofereixen diverses eines, webs i aplicacions organitzades per etapa i àrea temàtica que es completen amb una breu relació de museus que ofereixen continguts virtuals.

• Comunitats Autònomes. Es recullen les principals iniciatives desenvolupades per les comunitats autònomes amb l'objectiu d'ajudar i orientar al professorat sota la seva competència en les presents circumstàncies.

Podeu completar la informació en: https://aprendoencasa.educacion.es/

 

3. Recursos per a l'aprenentatge en línia

Aquesta web, depèn del portal "Aprenc a casa" i està específicament dirigida a docents. S'estructura en quatre seccions:

• Recursos. Ofereix una selecció de recursos d'Educació Infantil i Primària, Secundària i Batxillerat i Formació Professional. Així mateix, inclou l'apartat "Profes a casa", en el qual s'incorpora un llistat de canals de YouTube de caràcter educatiu organitzat per àrees temàtiques i una breu descripció sobre els seus continguts.

• Formació i suport. Es tracta d'un espai virtual de suport, en el qual consultar dubtes i compartir propostes sobre l'ús i configuració d'entorns i recursos virtuals o sobre la creació i adaptació de materials audiovisuals que facilitin la inversió de l'aula. Incorpora també una selecció de materials formatius sobre aquests tres temes: aules virtuals, creació i adaptació de recursos i eines per a l'ús de Flipped Classroom. La inscripció és lliure i gratuïta.

• Altres iniciatives. Reuneix els serveis que diverses entitats privades posen a la disposició de la comunitat educativa de manera desinteressada.

• T'ajudem. Presenta l'eina eXeLearning per a la creació de continguts digitals, un llistat d'aplicacions i plataformes per a l'ensenyament a distància i vídeotutorials sobre la cerca de recursos en Procomún.