Còpia de seguretat de les dades del servidor de domini Windows 2003 Server


Abans de les vacances estivals és recomanable desar les dades que es troben al servidor per tal de poder recuperar-les fàcilment en cas d'haver-hi problemes al començament del curs que vé.


Les pases a seguir per a aquest procediment són les següents:

 1. Anau a Inicio → Todos los programas → Accesorios →Herramientas del sistema → Copia de seguridad  tal com mostra la imatge
  thumb_backup1

 2. Us sortirà una finestra com aquesta. Després seleccionau la pestanya Copia de seguridad.

  thumb_backup2

 3. Primer heu de fer la còpia de seguretat del sistema. Per a això seleccionau la unitat disco local C i System State, tal com es mostra a la imatge:

  thumb_backup3

 4. Per indicar el lloc on voleu desar aquesta còpia de seguretat premeu el botó Examinar. S'obrirà una finestra nova.

  thumb_backup4

  És recomanable fer-ho a un disc dur extraïble si en teniu un. En aquest exemple seleccionaríem Nuevo vol (F:) i anomenaríem el fitxer a desar "Sistema"
  .
  Però en el cas que no tingueu un disc dur extraïble, haureu de desar el fitxer al disc dur d'un ordinador que estigui en xarxa. Per fer això anau a Mis sitios de red i després seguiu la ruta Toda la red→ Red de Microsoft Windows → nom domini → un ordinador de la xarxa (convé que abans hagiu creat una carpeta compartida amb permisos només per a Administrador per a desar dins aquesta les còpies de seguretat).

  thumb_backup5

 5. Una vegada seleccionat el lloc on es desaran les còpies, premeu el botó Iniciar per iniciar el procés de fer la còpia de seguretat.
  thumb_backup6

   

 6. Quan aquest procés hagi finalitzat, podeu seguir el mateix procediment per fer les còpies de seguretat de les dades dels usuaris. Feu el mateix des del punt 3, però seleccionant en aquest cas D (Dades) i anomenant el fitxer com a Dades:

  thumb_backup7

  Quan les còpies de seguretat estiguin fetes podeu apagar el servidor fins al començament del curs que vé.