Guia bàsica del monitor interactiu 65' Newline trutouch tt-6516ubs

 

Aquest article pretén ser una guia bàsica d'ús del monitor interactiu Newline, distribuït sota el contracte CONTR 2018 1407.

El manual d'usuari es pot descarregar del següent enllaç:

Manual monitor

 

Introducció

La dotació d'aquest contracte consta de: un monitor multi-tàctil interactiu, model Newline TRUTOUCH TT-6516UB i un dispositiu Android Box.

L'equipament es podrà començar a utilitzar una vegada la instal·lació sigui completament satisfactòria i s'hagi signat el certificat d'instal·lació.

 El monitor Newline du incorporat una versió pròpia del sistema operatiu Android; tot i que la recomanació serà usar el sistema operatiu del dispositiu Android Box per ser més potent i estar més actualitzat.

 

Newline

 

Primeres passes

Per a encendre el monitor hem de fer clic al botó d'encès/apagat (a la part inferior del monitor), i de seguida apareixerà la pantalla d’inici del sistema operatiu Android del monitor.

Per canviar al sistema operatiu de l'Android Box hem de fer clic a la icona hdmi0, localitzada a la barra de menús (part inferior de la pantalla).

Ens apareixeran les diferents entrades de vídeo que té la pantalla i hem de triar la icona HDMI 2 on hi ha endollat el dispositiu Android Box.

hdmi

 

Una vegada que apareix el sistema operatiu de l'Android Box, hem de lliscar el dit per la pantalla per activar les icones de menú de la part inferior de la pantalla:

android box 0

 

Activam les opcions següents:

  • Setting -- Personal -- Language & input --- Language --- Català

  • Wi-Fi -- escollim el Wi-Fi del centre i seguim el procediment detallat a l'article Connexió a la Wi-Fi del centre amb un dispositiu Android

  • Ubicació --- Activat

  • Data i hora --- Data i hora automàtiques (activar)

  • Data i hora --- Zona horària automàtica (activar)

  • Google Play --- Posam usuari i contrasenya


NOTA 1: Amb la icona hdmi0 sempre podem escollir la font de la senyal que volem utilitzar en un moment donat. Per exemple, la icona Android per utilitzar el sistema operatiu Android del monitor, la icona HDMI 2 per al sistema operatiu del dispositiu Android Box, la icona HDMI 1 si connectam un ordinador al monitor, etc.

NOTA 2: Si optam per una connexió a Internet mitjançant cable, hem de connectar el cable RJ-45 al port LAN del dispositiu Android Box.

 

Android Box

L’Android Box disposa d’una barra d’eines horitzontal, similar a la de qualsevol tauleta tàctil, que apareix qual desplacem el dit de la part de baix de la pantalla cap a dalt.

eines baix

 

També disposa d’una barra d’eines compacte i flotant a la pantalla i que ens permet realitzar les funcions bàsiques. Apareix i desapareix en pitjar el petit punt blanc que sempre és a la pantalla.

eines compacte

 

El dispositiu ens permet enviar la informació que tinguem a la nostre tauleta, mòbil o Chromebook cap al dispositiu per a poder ésser vista a la pantalla. Per a poder realitzar aquesta tasca cal instal·lar una aplicació Apk a la pantalla. L'Apk es diu "Airscreen".

El primer que haurem de fer és anar a Setting -- Seguretat -- Orígens desconeguts -- Permet la instal·lació d'aplicacions d'origen desconegut.

Llavors descarregam l'aplicació des del següent enllaç mitjançant d'un PC i el transferim amb un pendrive a l'Android Box (si es realitza la descàrrega directament des de l'Android Box a vegades dóna una errada).

https://m.apkpure.com/es/airscreen-airplay-google-cast-miracast/com.ionitech.airscreen

Executam l'arxiu, i triam que l'executi l'instal·lador de paquets.

Una vegada instal·lada l'aplicació, convé tornar a posar els paràmetres de seguretat que teniem: Setting -- Seguretat -- Orígens desconeguts -- desactivar Permet la instal·lació d'aplicacions d'origen desconegut.

Per a utilitzar-la hem de tenir l'Android Box i el dispositiu mòbil a la mateixa xarxa Wi-Fi.

El procediment és el següent: hem d'obrir l'aplicació "Airscreen" a l'Android Box i després enviam la informació des del dispositiu mòbil o Chromebook que vulguem. L'opció més fàcil d'enviar la informació és a través de l'aplicació Google Home, tot i que també podem enviar a través del navegador Chome.

 

Pissarra tàctil

El sistema operatiu Android del monitor inclou una pràctica pissarra tàctil, per escriure i/o dibuixar. Per obrir-la hem de fer clic a la icona pissarraboto, localitzada a la barra de menús (part inferior de la pantalla). Disposarem així d'una pissarra blanca amb una barra d'eines a la part inferior:

pissarrabarra

 

 

Ordinador

Si volem connectar un ordinador al monitor, la recomanació és usar les connexions davanteres HDMI1 (Envia audio i vídeo a la pantalla) i USB Touch 1 (fa que el dispositiu que tinguem connectat al HDMI1 pugui ésser tàctil.)

 

HDMI1

 

En el cas que l'ordinador no tingui connexió HDMI podem usar la connexió lateral VGA, el port USB Touch 4 i la d'àudio.

VGA