L'ordinador del professor, o PC d'aula, si és possible ha d'anar connectat per cable. La connexió per cable és més fiable que una connexió sense fils i, a més, permet integrar la partició Linux al domini del centre (si va només amb connexió sense fils no el podreu integrar al domini).

La connexió per cable s'ha de fer al switch Wi-Fi (el switch de la marca CISCO, model Catalyst 3560), perquè d'aquesta manera quedi l'ordinador connectat a la xarxa Wi-Fi (a l'ordinador se li assignarà, automàticament, una IP de la xarxa Wi-Fi) . En concret haureu de:

    1. Connectar per cable el PC a un punt de xarxa dels que hi ha a l'aula
    2. Utilitzant un segon cable, feu un "pont" al rack (l'armari de connexions), entre la boca que es correspon al punt de xarxa emprat i una boca lliure qualsevol del switch Wi-Fi (en cas que no hi hagi boques lliures al switch Wi-Fi, obriu una incidència al Servei TIE )

 

Les boques del switch a les quals hi estan connectats els punts d'accés subministren alimentació elèctrica a aquests punts d'accés i, en conseqüència, no poden ser utilitzades per cap altra finalitat. Tampoc funcionarien els punts d'accés si es connectassin a altres boques no preparades específicament. Per tant heu d'emprar una boca lliure del switch, no canvieu de boca cables que ja s'hi trobin connectats.