Aquest article pretén ser una guia bàsica d'ús del monitor interactiu Newline, distribuït sota el contracte CONTR 2019 2904.

El manual d'usuari es pot descarregar de la pàgina web del fabricant:

https://newlinetouchscreen.com/wp-content/uploads/Newline-User-Manual-RS-Series-Spanish.pdf

 

Introducció

La dotació d'aquest contracte consta de:

  • un monitor multi-tàctil interactiu, model Newline TRUTOUCH TT-8618RS, de 86 polzades.
  • un dispositiu Android Box
  • una caixa de connexions

L'equipament es podrà començar a utilitzar una vegada la instal·lació sigui completament satisfactòria i s'hagi signat el certificat d'instal·lació.

 El monitor Newline duu incorporat una versió pròpia del sistema operatiu Android; tot i que la recomanació serà usar el sistema operatiu del dispositiu Android Box per ser més potent i estar més actualitzat.

monitor 86

 

El muntatge del monitor i la caixa de connexions (el dispositiu Android Box està a la part posterior del monitor) ha d'ésser similar al següent:

caixa mes monitor

 

Primeres passes

Per a encendre el monitor hem de fer clic al botó d'encès/apagat (a la part inferior del monitor), i de seguida apareixerà la pantalla d’inici del sistema operatiu Android del monitor.

Per a posar en hora el rellotge de l'Android del monitor hem d'anar la icona de configuració configuracio, triam data i hora i seleccionam la nostra zona horària.

data i hora

Per canviar al sistema operatiu de l'Android Box hem triar la connexió a la que està connectat el dispositiu Android Box (HDMI 2),

fons monitor

 

fer clic a la icona HDMI 2 hdmi2 i després a la pantalla.

pantalla

 

 

Una vegada que apareix el sistema operatiu de l'Android Box, hem de lliscar el dit per la pantalla per activar les icones de menú de la part inferior de la pantalla:

android box

 

 Anam a Setting i activam les opcions següents:

NOTA 1: Amb la icona tornar sempre podem tornar al sistma de l'Android  del monitor i després escollir la font de la senyal que volem utilitzar en un moment donat. Per exemple, la icona Android per utilitzar el sistema operatiu Android del monitor i després la icona HDMI 1 si connectam un ordinador al monitor, etc.

NOTA 2: Si optam per una connexió a Internet mitjançant cable, hem de connectar el cable RJ-45 al port LAN del dispositiu Android Box.

 

 

Android del Monitor

Tot i ésser manco potent hi ha una sèrie de funcionalitats de l’Android del monitor que val la pena comentar.

Enviar informació a la pantalla

El dispositiu ens permet enviar la informació que tinguem a la nostre tauleta, mòbil, Chromebook o ordenador cap al dispositiu per a poder ésser vista a la pantalla.

Hem de fer clic a Compartir pantalla

compartir pantalla

ens apareixerà una pantalla similar a la següent, amb la informació necessària per a poder compartir la pantalla.

El procediment és sencill, obrim un navegador i escrivim la url https://displaynote.com/join/ o bé obrim l'aplicació displaynote. Un cop fet hem d'escriure l'identificador de la sessió (a la imatge és 965512)

 duplicar

 

 Enviar contingut des del monitor

També podem fer el procediment a la inversa, enviant el contingut del monitor a diferents pantalles de dispositius electrònics.

 El procediment és senzill, anam a Aplicacions

 

aplicacions

 

---> Broadcast  broadcast

 

Fem clic a Start broadcast i ens apareix un identificador com el procediment anterior:

multipantalla

 

Després al navegador dels dispositius electrònics on volem veure la imatge del monitor obrim un navegador i escrivim la url https://displaynote.com/broadcast/. Un cop fet hem d'escriure l'identificador de la sessió (a la imatge és 586881)

 

Pissarra tàctil

El sistema operatiu Android del monitor inclou una pràctica pissarra tàctil, per escriure i/o dibuixar. Per obrir-la hem de fer clic a

pissara

 Disposarem així d'una pissarra amb una barra d'eines a la part inferior:

pissarra

 

Per defecte, si escrivim amb el bolígraf estam usant la icona de més a l'esquerra (icona boli 1 ), amb el dits el següent bolígraf (icona boli 2) i amb tota la mà l'esborrador.

 

Android Box

L’Android Box disposa d’una barra d’eines horitzontal, similar a la de qualsevol tauleta tàctil, que apareix quan desplacem el dit de la part de baix de la pantalla cap a dalt.

eines baix

També disposa d’una barra d’eines compacte i flotant a la pantalla i que ens permet realitzar les funcions bàsiques. Apareix i desapareix en pitjar el petit punt blanc que sempre és a la pantalla.

cercle menu

 

Caixa de connexions

A la caixa de connexions trobam una connexió HDMI (envia àudio i vídeo a la pantalla), una connexió VGA, connector d'àudio (necessari perquè l'equip connectat per VGA tengui àudio), una connexió USB-B (fa que el dispositiu que tinguem connectat al HDMI pugui ésser tàctil.) i la connexió per components (les connexions de colors vermell, blanc i grog) que no està operativa.

 

caixa connexions

 

Ordinador

Si volem connectar un ordinador al monitor, podem usar les connexions de la caixa de connexions o les connexions davanteres HDMI In (envia àudio i vídeo a la pantalla) i USB Touch  (fa que el dispositiu que tinguem connectat al HDMI In pugui ésser tàctil.)

 HDMI frontal

 

 

En el cas que l'ordinador no tingui connexió HDMI podem usar la connexió VGA i la d'àudio de la caixa de connexions. Per aconseguir la funció tàctil hi ha que usar el port USB Touch que es troba a la part de baix de la pantalla.

vga